Ceviche van zeebaars

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten (4 personen):
– 200 gr zeebaars

– 1/2 fijngehakte rode peper
– 1/2 teentje knoflook, uitgeperst
– sap van 3 limoenen

– 1 rijpe avocado
– 1 kleine rode ui
– 1 handje korianderkiemen (alternatief: fijngesneden koriander)
– 1 handje radijskiemen (alternatief: radijs in flinterdunne plakjes)
– Grinfeld’s avocado-olie
– zeezout, peper

Bereiden:
Snijd de zeebaars in dunne plakken. Bestrooi de vis met wat zeezout. Meng het limoensap, rode peper en knoflook in een kom door elkaar en giet dit over de vis. Laat de vis een minuut of 5 garen/marineren. Snijd ondertussen de avocado in blokjes en de rode ui in flinterdunne ringen. Meng vervolgens de vis, avocado, ui, korianderkiemen en radijskiemen voorzichtig door elkaar. Maak af op smaak met peper en eventueel nog wat zeezout. Verdeel over de borden en sprenkel er wat avocado-olie overheen.