Kip met citroen, avocado-olie knoflook en salie

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediënten (6 personen):
– 6 kippenpoten en 6 kipkarbonades
– 60 ml Grinfeld’s avocado-olie
– 1 tl geraspte citroenschil
– 2 in dunne plakken gesneden citroen (met schil)
– 1 tl salieblad
– 6 takjes tijm
– 1 bol knoflook, losse tenen / ongeschild
– 250 ml witte wijn
– 125 ml water
– zout / vers gemalen peper

Bereiding:
Vermeng de geraspte citroenschil, plakken citroen, salie, tijm, knoflook, zout, peper en avocado-olie. Marineer de kip in deze marinade (in de koelkast) voor minimaal 1 uur.
Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de kip in een ovenschaal, met de velkant naar boven. Schenk de marinade over de kip en leg de plakken citroen en knoflooktenen er tussen. Giet de wijn in de ovenschaal. Zet de schaal voor ongeveer 10 minuten onafgedekt in de oven, schakel dan de temperatuur terug naar 180°C. Voeg het water toe. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Haal na 30 minuten de aluminiumfolie weer van de schaal en bak vervolgens nogmaals 10 minuten, tot de kip mooi bruin en krokant gebakken is.