Rundvlees met (Vicasol) pisto

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten (4 personen) :
– 750 gr rundersucade
– 30 gr boter / 1 el olijfolie
– 1 grote ui, in ringen
– 2 teentjes knoflook, fijn gesnipperd
– 350 ml rode wijn
– 2 laurierblaadjes / 5 kruidnagels
– zout, grof gemalen peper (eventueel chilipeper naar smaak)
– 1 pot Vicasol Pisto
– 1 winterwortel, in blokjes

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 110grC. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en kruid vervolgens met zout en grof gemalen peper. Verhit de boter met de olijfolie in een ovenvaste braadpan, maar laat niet te heet worden. Voeg het vlees toe en bak een minuut of 5 rustig aan. Haal uit de pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ook weer rustig een minuut of 5. Voeg dan de rode wijn, Vicasol Pisto, laurierblaadjes, kruidnagels en eventueel de chilipeper toe en breng aan de kook. Voeg daarna weer het vlees toe (het vlees moet onder staan) en zet de pan in de voorverwarmde oven. Zet de oven na één uur terug naar 100gr C. Voeg na nog één uur de winterwortel toe en laat het geheel nog zo’n 1,5 zachtjes garen. Als het vlees uit elkaar valt is het klaar. Erg lekker met pasta en alle soorten groenten.