Teriyaki biefstukreepjes

Print Friendly, PDF & Email


Ingrediënten (4 personen):
– 400 gr biefstukreepjes
– 30 ml rijstwijn
– 250 gr eiernoedels
– 125 gr julienne gesneden wortel
– 125 gr bimi (in de lengte gehalveerd)
– 125 gr klein gesneden witte kool
– 2 tl geraspte gember
– 2 tl sesamzaad
– 1 rode peper, in dunne ringen, zaadjes verwijderd
– 50 ml Grinfeld’s avocado-olie
– 30 ml sojasaus
– 2 fijngesneden knoflookteentjes
– 6 lente-uitjes, in ringen gesneden
– 125 ml teriyaki saus
– 30 ml limoensap
– 4 el gehakte koriander

Bereiding:
Maak de marinade door de rijstwijn, sojasaus en knoflook te mengen en marineer het vlees 10 minuten. Kook de eiernoedels volgens de gebruiksaanwijzing, laat uitlekken en zet apart. Verhit de avocado-olie in een wok en roerbak de biefstukreepjes kort op hoog vuur. Zet apart. Roerbak vervolgens de lente-ui en groenten en paar minuten. Voeg de teriyaki saus, gember, biefstukreepjes en noedels toe. Roer goed door.
Verdeel over de borden en bestrooi met de sesam en koriander.