Torentje van rode biet met avocado

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten (4 personen) :
– 1 rijpe avocado
– 100-150 gr Griekse yoghurt
– 1/2 uitgeperste citroen
– 2 rauwe rode bieten
– 1 bosje bladpeterselie
– 50 gr rucola
– sesamzaad
– Grinfeld’s avocado-olie

Bereiding:
Verpak de ongeschilde bieten in aluminium folie en leg ze in een voorwarmde oven (200grC) en laat in ca. 1 uur gaar worden. Vervolgens iets af laten koelen en voorzichtig de schil eraf halen. Schil ondertussen de avocado en ontdoe deze van de pit. Mix het avocadovruchtvlees met het citroensap en de helft van de yoghurt in een blender of keukenmachine tot een puree. Maak op smaak met zeezout en zet in de koelkast tot gebruik. Snijd de peterselie en rucola heel fijn en vermeng met de rest van de yoghurt tot een mooie saus en zet ook koel weg tot gebruik. Snijd nu de rode bieten in dunne plakken. Stapel deze op, afgewisseld met de avocado-puree tot een torentje. Giet de kruidenyoghurt er om heen en garneer met geroosterde sesamzaadjes en wat avocado-olie.

torentje-van-rode-biet-met-avocado