Wortelgroenten in avocado-olie

Print Friendly, PDF & Email

Ingrediënten (4 personen):
– 4 wortelen in de lengte gehalveerd
– 2 venkelknollen gehalveerd in plakken
– 2 Spaanse uien, gehalveerd in ringen
– 2 zoete aardappelen, in kwarten gesneden
– 2 kleine rode bieten, gehalveerd in plakken
– 1 tl gehakte rozemarijnblaadjes
– 1 tl venkelzaad
– Paar takjes tijm (optioneel)
– 8 salieblaadjes (optioneel)
– 2 tl Grinfeld’s avocado-olie
– zout en versgemalen peper

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C. Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hier de wortelen, venkel, Spaanse ui, zoete aardappel en rode biet op. Vermeng met de rozemarijn, venkelzaad, eventueel de tijm en salie, zout en peper en besprenkel dit alles met de Grinfeld’s avocado-olie. Rooster 20 tot 30 minuten in de oven tot de groenten goudkleurig en zacht zijn. Af en toe even omschudden.